- 250 gr doorregen spek
- olijfolie
- rozemarijn (vers of gedroogd)
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- oregano
- 250 gr gehakt
- 1 dl rode wijn
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 potje zongedroogde tomaatjes
Knip de rozemarijn van de takjes en voeg het aan de spek toe.
Snijd de knoflook fijn en voeg toe.
Dit mengsel ruikt al heel erg lekker.
Snipper de ui en bak op een laag vuur mee. Door het langzame bakken wordt de ui zoet.
Voeg oregano toe.
Bak het gehakt rul in het mengsel.
Voeg rode wijn toe.
Mix de gepelde tomaten en de zongedroogde tomaatjes (zonder olie) fijn en voeg toe.
Laat dit geheel lekker een tijdje stoven.
Lekker met pasta en een frisse salade.
Met de basis van deze saus (spek, rozemarijn, knoflook, ui, oregano
en tomaat) kan veel gevarieerd worden. Denk aan bijv. geen gehakt
toevoegen, verse tomaat toevoegen, champignons toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten