19 maart 2013

Bolognese saus Jamie Oliver

4 personen    60 min
door Alyt

  • 250 gr doorregen spek
  • olijfolie
  • rozemarijn (vers of gedroogd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • oregano
  • 250 gr gehakt
  • 1 dl rode wijn
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 potje zongedroogde tomaatjes
Snijd de spek in reepjes en bak het zachtjes uit in een beetje olijfolie.
Knip de rozemarijn van de takjes en voeg het aan de spek toe.
Snijd de knoflook fijn en voeg toe. 
Dit mengsel ruikt al heel erg lekker.
Snipper de ui en bak op een laag vuur mee. Door het langzame bakken wordt de ui zoet.
Voeg oregano toe.
Bak het gehakt rul in het mengsel.
Voeg rode wijn toe.
Mix de gepelde tomaten en de zongedroogde tomaatjes (zonder olie) fijn en voeg toe.
Laat dit geheel lekker een tijdje stoven.
Lekker met pasta en een frisse salade.
Met de basis van deze saus (spek, rozemarijn, knoflook, ui, oregano en tomaat) kan veel gevarieerd worden. Denk aan bijv. geen gehakt toevoegen, verse tomaat toevoegen, champignons toevoegen.

Geen opmerkingen: