21 maart 2013

Eenvoudige vissoep

4 personen    60 min
door Tjeerd


  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 grote uien, in ringen gesneden
  • 1 rode paprika, in ringen gesneden en zonder zaden
  • 120 gr champignons, in plakjes gesneden
  • 450 gr tomaten uit blik
  • zout en peper
  • gedroogde tijm
  • 4,3 dl water
  • 900 gr filet van witte vis zonder vel
  • 1,4 dl witte wijn
  • 2 eetl. gehakte peterselie

De olie verhitten in een grote pan en de uienringen fruiten tot ze glazig worden. 
De rode paprika toevoegen en alles gaar stoven.
De champignons en de tomaten toevoegen en het mengsel aan de kook brengen. Tijm, peper, zout en water toevoegen en 30 minuten laten sudderen.
Vis en wijn toevoegen en 15 minuten koken tot de vis uit elkaar begint te vallen. 
Tot slot de peterselie er door roeren.
Voor het serveren een stukje geroosterd (stok)brood op de bodem van de soepkom leggen en de gestoofde vis erop scheppen.

Een teentje knoflook kan absoluut geen kwaad.

Geen opmerkingen: