21 maart 2013

Friese duimpjes (Fryske dûmkes)

1 persoon    45 min
door Tjeerd


  • 150 gr boter
  • 125 gr bruine suiker
  • 2 eieren
  • 250 gr bloem
  • 1 theel. kaneel
  • 1 eetl. anijszaad
  • zout
  • 100 gr gemalen hazelnoten
  • 1 theel. gemberpoeder

Hak de hazelnoten fijn.
Maak een smeuïg deeg van de boter, suiker en de eieren die je er één voor één bij doet. 
Doe nu de bloem bij het deeg en roer alles enige tijd door elkaar. 
Voeg er tenslotte kaneel, een snufje zout, anijszaad en de gehakte hazelnoten aan toe.
Rol het deeg, dat goed aan elkaar moet hangen, uit tot een lap van ca. 1 cm dik en snijd hieruit repen van ca. 2 bij 4 cm.
Leg deze op een ingevet bakblik en laat de dúmkes in een matig warme oven in 20 à 25 minuten gaar worden.
Als de koekjes uit de oven komen moeten ze met de duim aan één kant even ingedrukt worden.

Recept voor één persoon, ik eet ze het liefst allemaal zelf op …

Geen opmerkingen: