- 1 aubergine
- zout, peper
- 250 g gemengde paddestoelen
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes tijm
- 6 eieren
- 2 dl créme fraiche
- 150 g oude kaas
- 30 g margarine
Maak intussen de paddestoelen schoon en snijd ze in grove stukken.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Kluts de eieren met de room, tijm, zout en peper naar smaak en snijd de
kaas in kleine blokjes.
Spoel de aubergineblokjes goed af en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit de margarine in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook
ca. 1 minuut.
Voeg de paddestoelen en aubergine toe en bak onder voortdurend omscheppen in ca. 3 minuten bruin en gaar.
Schenk het eimengsel over de groenten, zet het vuur laag en bak de frittata ca. 8 minuten tot de bovenkant bijna gestold is.
Verdeel de blokjes kaas over de frittata en zet hem enkele minuten
onder grill, tot de kaas gesmolten is en hij verder gestold is.
Lekker met een tomatensalade en ciabatta.
Lekker met een tomatensalade en ciabatta.
Als je aubergine met zout bestrooit, wordt hij wat minder bitter. Spoel de blokjes daarna wel goed af!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten