- 4 eieren
- 500g witte uien
- 50g boter
- 50g bloem
- 1 tablet runderbouillon
- 3 theelepels (witte-wijn) azijn
- zout
- (versgemalen) peper
- (versgeraspte) nootmuskaat
- 100g Friese nagelkaas (geraspt)
Kook de eieren in ca. 9 minuten hard.
Pel de uien en snijd ze in (halve) ringen.
Verhit in een (soep)pan de boter en fruit de uien in ca. 5 minuten
glazig tot lichtbruin. Voeg de bloem toe en schep het geheel om tot alle
bloem de boter opgenomen heeft, om klontjes te voorkomen.
Los
ondertussen de bouillontablet op in 1250 ml water en voeg de bouillon al
roerend toe.
Breng de soep aan de kook en laat ca. 10 minuten koken. Breng daarna de soep op smaak met de azijn en zout, peper en nootmuskaat.
Pel de eieren en snijd ze in stukjes.
Dien de soep op in kommen waarover ei en geraspte nagelkaas zijn gestrooid.
Serveer de soep met een dikke snee witbrood en eventueel een glas (Franse) witte wijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten