4 maart 2013

Gekruide courgetteschotel uit de oven

4 personen    40 min
door Edwin
  • 3 courgettes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetl. gehakte rozemarijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • versgemalen peper
  • (zee)zout
  • 200 g magere gerookte spekblokjes
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • lage ovenschaal

Verwarm de oven voor op 200°C
Was de courgettes en snijd ze in plakken van ca. 2 cm dik. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Meng de rozemarijn door de olijfolie en schep de knoflook en courgetteplakken erdoor. 
Schep dit mengsel in een lage ovenschaal en maal er peper en zout over.
Zet de courgetteschotel ca. 25 minuten in het midden van de oven. 
Bak intussen de spekblokjes licht krokant in een droge hete koekenpan. Haal de schotel uit de oven, verdeel de spekblokjes en geraspte kaas erover en zet het gerecht nog eens in de oven of onder een hete grill, totdat de kaas gesmolten is.

Lekker met aardappel of rösti.

Geen opmerkingen: