21 maart 2013

Kipfilet uit de oven (Petti di pollo alla Maddalena)

4 personen    25 min
door Tjeerd


  • 4 kipfilets
  • zout
  • peper
  • bloem
  • 25 gr boter
  • 4 plakjes kaas
  • 1½ dl droge witte wijn
  • 100 gr in plakjes gesneden champignons

Bestrooi de kipfilets met wat zout en peper en wentel ze door de bloem. 
Verhit de boter en bak hierin de kipfilets aan alle kanten mooi bruin (gaar hoeft niet, dat komt later).
Doe de filets met de braadboter in een platte ovenvaste schaal leg op iedere filet een plakje kaas. 
Leg hier en daar een klontje boter op de kaas, schenk de wijn in de schaal en leg de champignons rondom de filets.
Plaats de schaal ca. 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en licht gekleurd is. Serveer warm.
Rondom de filets kan nog extra groente gedrapeerd worden, zoals courgette of bleekselderij.
De groente en champignons kunnen voordat ze aan de ovenschaal toegevoegd worden eerst nog in het braadvocht van de kipfilets licht aangebakken worden.
Serveer er grove pasta bij.

Geen opmerkingen: