13 maart 2013

Koude komkommersoep

8 personen    10 min
door Christine

  • 1/2 komkommer
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 4 takjes munt
  • 2 el volle yoghurt
  • 1/2 el. olijfolie
  • 250 ml. groentebouillon
Schil de komkommer, snijd in de lengte middendoor en haal de zaadlijsten er uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. 
Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje. Voeg de komkommer en de bouillon toe en laat alles 5 min. zachtjes koken.Voeg zout en peper naar smaak toe. 
Neem de pan van het vuur. Laat de soep goed afkoelen.
Hak de helft van de munt fijn en voeg deze aan de soep toe. 
Pureer alles met een staafmixer. Meng de yoghurt er door. 
Laat de soep in de koelkast goed koud worden. 
 Serveer de soep in eierdopjes, borrelglaasjes of espressokopjes. Garneer elk kopje met een blaadje munt.

Geen opmerkingen: