- 500 gram kipfilet
- 2 dl karnemelk
- 1 pakje kaaskoekjes (135 gr) (of kaasvlinders)
- 2 tl komijnzaad (of 1 tl gemalen komijn)
- olijfolie
- zout, peper
Maal de kaaskoekjes fijn tot het kruim op grof paneermeel lijkt en meng het komijnzaad erdoor.
Laat de kipfilet uitlekken en bestrooi de blokjes met een beetje zout en
peper.
Haal de stukjes zorgvuldig door de kaas-komijnkruimels, zodat ze
aan alle kanten bedekt zijn.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de
nuggets in porties in ca. 4 minuten rondom krokant en bruin.
Laat ze
uitlekken op keukenpapier.
De smaak van de karnemelk proef je niet terug. Door de zure karnemelk wordt de kip heerlijk mals en zacht.
Maal de kaaskoekjes grof in een keukenmachine of maak ze fijn met een
deegroller. Stop de koekjes dan eerst in een plastic zak en rol daar met
de deegroller overheen.
De kipnuggets zijn lekker met patat, sinaasappel-wortelsalade en knoflooksaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten