18 maart 2013

Krokante kipnuggets

4 personen    80 min
door Alyt

  • 500 gram kipfilet
  • 2 dl karnemelk
  • 1 pakje kaaskoekjes (135 gr) (of kaasvlinders)
  • 2 tl komijnzaad (of 1 tl gemalen komijn)
  • olijfolie
  • zout, peper
Snijd de kipfilets in blokjes. Meng ze met de karnemelk en laat ze ca. 45 minuten staan. 
Maal de kaaskoekjes fijn tot het kruim op grof paneermeel lijkt en meng het komijnzaad erdoor. 
Laat de kipfilet uitlekken en bestrooi de blokjes met een beetje zout en peper.
Haal de stukjes zorgvuldig door de kaas-komijnkruimels, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de nuggets in porties in ca. 4 minuten rondom krokant en bruin. 
Laat ze uitlekken op keukenpapier. 
De smaak van de karnemelk proef je niet terug. Door de zure karnemelk wordt de kip heerlijk mals en zacht.
Maal de kaaskoekjes grof in een keukenmachine of maak ze fijn met een deegroller. Stop de koekjes dan eerst in een plastic zak en rol daar met de deegroller overheen.
De kipnuggets zijn lekker met patat, sinaasappel-wortelsalade en knoflooksaus.

Geen opmerkingen: