- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 courgettes
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ± 300 gram kipfilets
- kruidenmix voor kip: paprika
- olijfolie
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- ±4 dl koude melk
- 250 gram geraspte kaas
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de courgettes in plakjes en de paprika, ui en knoflook in
stukjes.
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met de kruidenmix.
Verhit in een koekenpan de olie en bak de kipstukjes bruin. Voeg de
ui en knoflook toe en bak even mee. Voeg daarna de courgette en paprika
toe en bak mee tot de groente wat zacht wordt.
Maak intussen een kaassaus: Smelt de boter in een pannetjes, voeg de
bloem toe en roer dit goed door de boter. Voeg daarna in één keer ± 3
dl koude melk toe en blijf roeren tot de saus kookt en daardoor ook gaat
binden. Voeg daarna de rest van de melk toe tot de saus de juiste dikte
heeft. Voeg tenslotte 150 gram kaas toe aan de saus.
Meng de rijst met het kip-groentemengsel en doe dit in een ingevette
ovenschaal. Schenk de saus hierover en bestrooi met de rest van de
geraspte kaas.
Zet het gerecht ± 30 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot het een lekker bruin korstje heeft.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten