- 400 g pasta (schelpjes)
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 courgettes, in blokjes
- 15 g verse tijm, van takjes gerist
- 200 g gezouten cashewnoten
- 3 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- 1/2 citroen, uitgeperst
Verwarm de olie in een wok en fruit de ui op laag vuur glazig. Voeg
de courgette en knoflook toe en roerbak ze op matig vuur in 5 minuten
beetgaar. Meng de tijmblaadjes met het citroensap en voeg dit toe aan
het ui-courgettemengsel. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en schep het courgettemengsel erdoor.
Rooster de cashewnoten in een hete, droge koekenpan al omscheppend
tot ze knapperig en goudbruin zijn. Strooi de noten over de pasta.
Voor nog meer smaak aan de saus kun je extra knoflook en citroensap toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten