- 1 braadkip (scharrel natuurlijk)
- 8 eetlepels olijfolie
- 100 gr spek in blokjes
- 1¾ dl droge witte wijn
- 3 aubergines1 teentje knoflook, uitgeperst
- 500 gr ontvelde, in stukjes geneden tomaten (uit blik)
- zout
- peper
Verdeel de kip in vier stukken.
Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak hierin het spek uit. Voeg de
knoflook toe en laat deze ca. 2 minuten in het vet frituren.
Bak de
stukken kip in het olie-spekmengsel rondom bruin.
Voeg de tomaten toe en bestrooi alles met wat zout en peper.
Voeg de
wijn toe, breng alles aan de kook, draai het vuur laag en doe een
deksel op de pan.
Laat de kip nu ca. 30 minuten stoven.
Snijd de aubergines in niet te dunne plakken en bestrooi deze met
wat zout. Laat de plakken aubergine ca. 20 minuten staan en droog ze
daarna met keukenpapier af.
Verhit de 4 overgebleven eetlepels olijfolie en bak hierin de plakken aubergine aan beide kanten bruin.Voeg de gebakken aubergine aan de kip toe en laat alles nog 5 minuten stoven.
Serveer de stukken kip met de plakken aubergine er rondom gedrapeerd en de saus erover geschonken. Serveer er grove pasta bij (farfalle, penne, pipe rigate).
Serveer de stukken kip met de plakken aubergine er rondom gedrapeerd en de saus erover geschonken. Serveer er grove pasta bij (farfalle, penne, pipe rigate).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten