20 maart 2013

Pollo con le melanzane

4 personen    45 min
door Tjeerd


  • 1 braadkip (scharrel natuurlijk)
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 100 gr spek in blokjes
  • 1¾ dl droge witte wijn
  • 3 aubergines1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 500 gr ontvelde, in stukjes geneden tomaten (uit blik)
  • zout
  • peper

Verdeel de kip in vier stukken.
Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak hierin het spek uit. Voeg de knoflook toe en laat deze ca. 2 minuten in het vet frituren. 
Bak de stukken kip in het olie-spekmengsel rondom bruin.
Voeg de tomaten toe en bestrooi alles met wat zout en peper. 
Voeg de wijn toe, breng alles aan de kook, draai het vuur laag en doe een deksel op de pan. 
Laat de kip nu ca. 30 minuten stoven.
Snijd de aubergines in niet te dunne plakken en bestrooi deze met wat zout. Laat de plakken aubergine ca. 20 minuten staan en droog ze daarna met keukenpapier af.
Verhit de 4 overgebleven eetlepels olijfolie en bak hierin de plakken aubergine aan beide kanten bruin.Voeg de gebakken aubergine aan de kip toe en laat alles nog 5 minuten stoven.
Serveer de stukken kip met de plakken aubergine er rondom gedrapeerd en de saus erover geschonken. Serveer er grove pasta bij (farfalle, penne, pipe rigate).

Geen opmerkingen: