18 maart 2013

Sinaasappel-wortelsalade

4 personen    140 min
door Alyt

  • 5 winterwortels
  • 4 sinaasappels
  • 1 kruidnagel
  • 1/2 kaneelstokje
  • 1/2 bos peterselie
  • olijfolie
  • zout, peper
Rasp de wortels.
Pers 2 sinaasappels uit. Breng in een pan het sap met de kruidnagel en het kaneelstokje aan de kook, haal de pan van het vuur en voeg de wortelrasp toe. Laat dit afkoelen. (Het afkoelen duurt een paar uren).
Snijd de schil van de rest van de sinaasappels dik af en snijd het vruchtvlees in partjes.
Hak de peterselie fijn.
Laat de wortelrasp uitlekken en verwijder kaneelstokje en kruidnagel.
Meng de sinaasappelpartjes en peterselie door de wortelrasp.
Breng op smaak met een klein scheutje olijfolie, zout en peper.

Geen opmerkingen: