21 maart 2013

Spaghetti carbonara

2 personen    15 min
door Tjeerd


  • 25 gr. boter
  • 150 gr. ham in reepjes
  • 4 eieren
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1½ dl. room
  • 250 gr. spaghetti of tagliatelle
  • gehakte peterselie
  • geraspte Parmezaanse kaas

Smelt de boter in een grote koekenpan met zware bodem. 
Voeg de ham toe en bak 2 minuten.
Klop de eieren los met peper en zout en de room.
Zet het vuur lager, voeg het eiermengsel toe en bak het langzaam, al roerend, tot het romig is. Laat de eieren nooit helemaal stollen en zet vooral het vuur niet hoger om het proces te versnellen.
Op het moment dat u de eieren toevoegt moet u de pasta in het kokende water leggen. Op die manier is alles op het juiste moment klaar.
Zodra de pasta ‘al dente’ is en het eiermengsel half gestold de pasta afgieten en het eiermengsel toevoegen. Nu het mengsel goed roeren, de eieren stollen het laatste beetje door de hitte van de pasta.
Strooi er peterselie en Parmezaanse kaas over en dien direct op.

Johannes van Dam geeft aan dat er traditioneel geen room door de carbonara hoort. Ook bevat zijn recept spekjes (pancetta) in plaats van ham en voegt hij knoflook toe.
Zodra ik dit geprobeerd heb stel ik dit recept wel bij, maar ik was al heel tevreden over het resultaat van dit recept.
Let overigens op, koop een kwalitatief goede pasta. Onze kaasboer heeft een heerlijke spaghetti liggen, met een Honig spaghetti is het absoluut minder.

Geen opmerkingen: