- 4 eetl. olijfolie, extra vergine
- 1 grote rode ui, gepeld en fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
- 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 1¼ liter groentebouillon
- 500 gr spruitjes, schoongemaakt
- 300 gr blauwe kaas (bijv. Stilton of Roquefort)
- handvol fijngesneden peterselie
Smoor hierin de ui,
knoflook en bleekselderij gedurende 5 minuten.
Voeg de bouillon en de
spruitjes toe en laat de soep op laag vuur 15 minuten zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en pureer alles tot een gladde soep.
Roer
de kaas door de soep, breng hem weer aan de kook en laat hem op laag
vuur staan tot alle kaas (grotendeels) is gesmolten.
Garneer met peterselie en serveer direct.
Deze soep is erg bijzonder, maar houd rekening met de keuze van
blauwe kaas en de bouillon. Met Danish Blue en een bouillonblokje (met
lekker wat natriumglutamaat) wordt de soep gauw te zout. Een Bleu
d’Auvergne geeft een veel milder resultaat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten