13 maart 2013

Sûpekoeke (Karnemelkkoek)

12 personen    75 min    
Recept van Anneke
Toegevoegd door Jik


  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theel. koekkruiden
  • 1 ei
  • 2 dl. sûpe (karnemelk) of yoghurt
  • 300 gr. bruine basterdsuiker
  • 1 ons gesmolten boter

Klop het ei met de sûpe/yoghurt en de suiker.
Zeef bakmeel en kruiden en roer dit er voorzichtig door.
Voeg tenslotte de gesmolten boter erbij.
Bak de koek in een ronde (tulband)vorm in 3/4 uur op 200° C.

Zelfstandig een cake/koek bakken. Dat vinden kinderen geweldig!
En dat kunnen ze al heel jong met dit recept. De boter smelten in een pannetje, dat is spannend… En een ei breken, kunnen ze beter eerst apart boven een kommetje doen, dan kunnen ze alle stukjes eierschaal er nog uitvissen… Tja, en niet te lang in de oven! En natuurlijk: het laatste beslag uit de kom slikken!!

Geen opmerkingen: