6 maart 2013

Tomatensoep met geroosterde groente

4 personen    45 min
door Alyt
  • 1 rode, gele en groene paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 1 tl gedroogde tijm (of 4 takjes verse tijm)
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 pak soepbasis tomaat (1 liter)
  • basilicum
  • 1 dubbelpak hamreepjes
  • 1 kaas-uienstokbrood

Oven voorverwarmen op 220°C (hetelucht 200°C).
Snijd de paprika’s, bleekselderij en ui in grote stukken en vermeng dit met de tijm, in stukjes gesneden knoflook en olijfolie. Doe dit mengsel in een braadslee en rooster het in de oven tot de groente zacht is ( ca. 30 minuten).
Verwarm de soep met de hamreepjes en voeg basilicum naar smaak toe.
Verwarm het stokbrood in de oven volgens de gebruiksaanwijzing.
Schep aan tafel eerst wat groente in een soepkom en schenk de soep er overheen.
Serveer het stokbrood erbij.

Geen opmerkingen: