4 maart 2013

Tortilla

1 persoon    30 min
door Edwin
  • 250 g aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • zout en peper
  • een handvol geraspte belegen kaas
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes van 1 cm. 
Pel en snipper de ui en knoflook.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak de aardappel met de ui en de knoflook 5 minuten. Draai het vuur laag en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes bakken tot de aardappel gaar is. 
Klop de eieren los met de melk en zout en peper naar smaak. Voeg de rest van de olie toe en roer de eieren met de kaas door het aardappelmengsel.
Leg het deksel op de pan en bak de omelet zachtjes 10 minuten tot de onderkant lichtbruin is.
Eet er een salade bij.

Geen opmerkingen: