- 250 gr spekblokjes
- beetje olie
- 500 gr sperziebonen
- 4 aardappelen
- 2 tl bonenkruid
- groot blik witte bonen in tomatensaus
- 1 vleesbouillontablet
- 2 appels
- 2 peren
- zout, peper
- tomatenketchup
Sperziebonen punten en in kleine stukjes snijden.
Aardappelen schillen en in blokjes snijden.
De olie verwarmen in een grote soeppan en daarin de spekblokjes
uitbakken. De aardappelblokjes en sperziebonen toevoegen en even
meebakken. Het bonenkruid erdoor scheppen.
1 liter water en de vleesbouillontablet toevoegen, het geheel aan de kook brengen en ± 10 minuten zachtjes laten koken.
De witte bonen toevoegen en de soep zachtjes doorkoken tot de sperziebonen en aardappelen gaar zijn.
Intussen de appels en de peren schillen en in grote stukken snijden.
Deze stukken aan het eind van de kooktijd aan de soep toevoegen en nog
even mee warmen.
De soep op smaak brengen met zout, peper en een flinke scheut tomatenketchup.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten