18 maart 2013

Wortelcake

8 personen    45 min
door Christine


  • 125 gr. zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 1 tl. kaneel
  • 125 gr. suiker
  • 2 eieren
  • 100 ml. zonnebloemolie
  • 125 gr. geraspte wortel
  • 25 gr. geraspte kokos
  • 25 gr. fijngehakte walnoten
  • 50 gr. zachte boter
  • 50 gr. roomkaas
  • 100 gr. suiker
  • 1 tl citroensap
  • eventueel hazelnootpasta

Verwarm de oven voor op 180° C.
Zeef in een kom het bakmeel, de zout en de kaneel.
Roer de suiker, de eieren, de olie, de wortel, de kokos en de walnoten erdoor.
Giet dit beslag in een beboterde en met bloem bestoven vorm.
Bak de taart 25 min. in het midden van de oven.
Laat de taart afkoelen. 
Je kunt nu de taart horizontaal doorsnijden en een laagje hazelnootpasta tussen de lagen smeren.
Roer een glazuur van de boter, de roomkaas, de suiker en de citroensap.Verdeel die over de afgekoelde taart en versier de taart met de walnoten.
Nog mooier: Versier de taart met worteltjes van marsepein!

Geen opmerkingen: