18 april 2013

Aardappel-courgetteschotel uit de oven

4 personen    55 min
door Alyt

  • 1 duobak aardappelschijfjes (700 gr)
  • 2 courgettes, in plakken
  • 2 pakjes schouderham dikke plak (á 155 gr), in reepjes
  • 2 rode uien, in partjes
  • 1 pot Aardappel Anders Bacon Ui (390 ml, Campbell’s)
  • 75 gr gemalen jonge kaas
  • ruime ovenschaal (inhoud minstens 2 liter)

Verwarm de oven voor op 200° C.
Meng de aardappelschijfjes, de courgette, de ham en de uipartjes in een ruime kom. Voeg de saus Aardappel Anders en de kaas toe. Schenk 50 ml warm water in de pot, schud de pot krachtig en voeg het water toe aan het mengsel. Schep alles goed door elkaar en schep het mengsel in de ovenschaal.
Zet de schaal in de oven en bak het gerecht goudbruin en gaar in 40 minuten. Dek de schaal af met aluminiumfolie als de ovenschotel de donker wordt.

Geen opmerkingen: