18 april 2013

Aardappel-preischotel met cervelaat

4 personen     60 minuten
door Alyt


  • 2 pakjes aardappelschijfjes, voorgekookt (2 x 450 gram) 
  • 600 gram prei, in ringen
  • olie
  • 200 gram cervelaatworst, in stukjes
  • 1 pot Aardappel Anders tuinkruiden/knoflook (390 ml) of een eigen gratinmengsel (zie hieronder)

Verwarm de oven voor op 200°C
Verwarm een beetje olie in een wok en bak de preiringen kort tot ze een beetje zacht zijn.
Leg 1/3 van de aardappelschijfjes in een ovenschaal en verdeel er de helft van de prei en de helft van de cervelaatworst over.
Leg hierop weer 1/3 van de aardappelschijfjes. Verdeel de helft van de Aardappel Anders over deze laag aardappelen.
Leg daarop de rest van de prei en de cervelaatworst en de laatste aardappelschijfjes.Verdeel tenslotte de rest van de Aardappel Anders over de schotel.
Doe een beetje warm water in het potje, schud de resten van de saus los en giet dit over de schotel, zodat er een klein laagje water onderin de ovenschaal staat.
Bak de schotel in ca. 40 minuten gaar en goudbruin.

In plaats van een pot Aardappel Anders maak ik ook wel een eigen mengsel van:
  • 4 dl vocht: 2 dl crème fraîche aangevuld met kwark of yoghurt en wat melk.
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • zout, peper,
  • Provençaalse kruiden
  • 1 ei, losgeklopt
Ik giet dit mengsel over de groenten en het vlees en strooi als laatste jonge geraspte kaas over de schotel.
 

Geen opmerkingen: