18 april 2013

Aubergine Parmigiana

4 personen    45 min
door Edwin

  • olijfolie
  • knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • snufje kaneel
  • Basilicum
  • 2 aubergines
  • 2 bollen mozzarella
  • cherrytomaatjes
  • Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 180°C
Verhit wat olie in de pan en bak de knoflook zacht. Voeg de tomatenblokjes en de kaneel toe en laat alles een kwartiertje pruttelen. Breng op smaak met basilicum en zout en peper.
Snijd de aubergines in plakken, smeer ze in met olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit een grillpan en gril de aubergineplakken aan beide kanten tot ze zacht zijn.
Schenk wat van de tomatensaus in een ovenschaal, leg er een laag aubergines op, dan een laag mozzarella en kerstomaatjes. Scheur er nog wat basilicum over en rasp de wat Parmezaanse kaas over de schotel.
Bak de schotel in 30 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het te bruin dreigt te worden.
 
Lekker met pasta of ciabatta.

Geen opmerkingen: