- 500 gr broccoli
- 1 winterpeen (ca. 200 gr)
- 1 rode ui
- 3 el olie
- 1 teentje knoflook
- ca. 300 gr shoarmavlees
- 2 el Japanse sojasaus (of 1 el ketjap manis)
In grote wok olie verhitten. Ui, wortel en plakjes broccoli op hoog
vuur 2 min. roerbakken. Knoflook en shoarmavlees 2 min. meebakken.
Broccoliroosjes toevoegen en 1-2 min. meebakken.
Sojasaus en 3 el water toevoegen. Gerecht op hoog vuur nog 1-2 min. al omscheppend bakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Variaties:
- Een scheutje gembersiroop maakt het gerecht aromatischer en een tikje zoeter, zonder dat de gembersmaak uitgesproken aanwezig is.
- Behalve winterpeen lenen tal van groenten zich voor dit gerecht, zoals paprika, champignon, mais, prei of bleekselderij.
- Lekker met rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten