18 april 2013

Broccolischotel met shoarmavlees

4 personen    30 min
toegevoegd door Alyt 
bron: Allerhande
  • 500 gr broccoli
  • 1 winterpeen (ca. 200 gr)
  • 1 rode ui
  • 3 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • ca. 300 gr shoarmavlees
  • 2 el Japanse sojasaus (of 1 el ketjap manis)
Broccoli in zeer kleine roosjes verdelen, stronk schillen en in stukjes snijden. Winterpeen dun schillen, in lange plakken snijden en vervolgens in reepjes. Ui pellen halveren en in flinterdunne boogjes snijden.
In grote wok olie verhitten. Ui, wortel en plakjes broccoli op hoog vuur 2 min. roerbakken. Knoflook en shoarmavlees 2 min. meebakken. Broccoliroosjes toevoegen en 1-2 min. meebakken.
Sojasaus en 3 el water toevoegen. Gerecht op hoog vuur nog 1-2 min. al omscheppend bakken.
Op smaak brengen met zout en peper. 
Variaties:
  • Een scheutje gembersiroop maakt het gerecht aromatischer en een tikje zoeter, zonder dat de gembersmaak uitgesproken aanwezig is.
  • Behalve winterpeen lenen tal van groenten zich voor dit gerecht, zoals paprika, champignon, mais, prei of bleekselderij.
  • Lekker met rijst.

Geen opmerkingen: