- 300 gr kipfilet
- 1/2 bakje champignons
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- olie
- 2 tl sesamzaad of -olie
- zout, peper
- 500 gr broccoli
- 9 plakjes diepvries bladerdeeg
- 100 gr geraspte belegen kaas
- 1 tl Italiaanse kruiden
Oven voorverwarmen op 200° C.
De plakjes bladerdeeg laten ontdooien en een ingevette hartige
taartvorm met 7 plakjes bekleden. Het deeg met 2 el kaas bestrooien.
De kipfilet in reepjes en de champignons in plakjes snijden. De ui en de knoflook snipperen.
Olie verwarmen in een wok en de kip rondom bruin bakken, de
champignons, ui en knoflook toevoegen en even meebakken. Het sesamzaad
of de sesamolie erbij doen, zout en peper naar smaak toevoegen en de pan
van het vuur nemen.
De broccoli in roosjes verdelen, in 5 minuten beetgaar koken, in een vergiet koud afspoelen en laten uitlekken.
De broccoli met de kip en de Italiaanse kruiden vermengen en in de taartvorm scheppen. De rest van de kaas eroverheen strooien.
Het overgebleven bladerdeeg in reepjes snijden en hiermee een
vlechtwerk maken over de taart heen. Het deeg desnoods met los geklopt
ei bestrijken.
De taart in de oven in 25 – 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
Liefhebbers scheppen nog 150 gr Gorgonzola of Magor door het kip-broccolimengsel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten