15 april 2013

Broccolitaart

4 personen    60 min
door Alyt


  • 500 gr broccoli
  • zout
  • 7 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 3 eieren
  • 1/8 liter slagroom
  • peper
  • 1 zakje geraspte oude kaas (150 gr)
  • 100 gr gesneden ham
  • taartvorm van 28 cm, ingevet

Broccoli wassen en in kleine roosjes verdelen. Pan vullen met bodem water van ca. 3 cm. Broccoli en 1 tl zout toevoegen. Water aan de kook brengen en broccoli in 5 minuten beetgaar koken. Broccoli boven vergiet afgieten en laten uitlekken.
Plakjes bladerdeeg in 10 minuten laten ontdooien en taartvorm ermee bekleden.
In kom eieren los kloppen met slagroom, 1 tl zout en peper. Geraspte kaas erdoor roeren.
Plakjes ham op bladerdeeg leggen en hierop broccoliroosjes leggen. Eimengsel erover verdelen.
Tot zover kan de taart voorbereid worden en afgedekt in de koelkast gezet worden.
Oven voorverwarmen op 225° C. Broccolitaart in ca. 25 minuten goudbruin en gaar bakken.
Deze taart is heel lekker met een salade van geraspte winterwortel met rozijnen en een scheut neutrale slasaus. Maak deze salade nog lekkerder met een theelepel suiker en een halve theelepel gemalen koriander (ketoembar)

Geen opmerkingen: