- 200 gr gedroogde bruine bonen
- bonekruid, laurierblaadje
- 200 gr zilvervliesrijst
- 3 1/2 dl groentebouillon
- 100 gr licht belegen kaas
- 2 el peterselie
- 2 el bieslook
- zout, peper
Kook de zilvervliesrijst in bouillon gaar.
Snijd de kaas in blokjes. Snijd de peterselie en bieslook zeer fijn.
Laat de gare bonen op een zeef uitlekken en doe de gare, droge
rijst, de kaas, de peterselie en de bieslook bij de bonen. Meng alles
voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
De bereidingstijd is zonder het weken en het koken van de bonen.
Het koken van bruine bonen duurt 3/4 tot 1 1/2 uur, afhankelijk van het
soort bonen.
I.p.v. gedroogde bruine bonen kan natuurlijk ook een blik bruine
bonen gebruikt worden. Verwarm dan de bonen in het vocht uit het blik en
voeg bonekruid en laurierblad daarbij aan de bonen toe voor een lekkere
kruidige smaak.
Presenteer bij deze schotel aparte schaaltjes met: appelmoes,
augurkjes en zilveruitjes, komkommer, stukjes ananas, stukjes tomaat of
cherrytomaatjes, stukjes rauwe wortel of geraspte wortel, reepjes
paprika.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten