door Edwin
- 1 kg kipfilet
- 2 tl. Garam masala
- 2 tl. gemalen koriander
- 2/3 tl. chilipoeder
- 1 el. geraspte verse gember
- 2 geperste teentjes knoflook
- 2 el. azijn
- ~60 ml geconcentreerde tomatenpasta
- 125 ml yoghurt
Curry:
- 80 g Ghee (of een combinatie van boter en olie)
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 kaneelstokje
- 4 kardemom peulen, fijngemalen
- 1 tl. zout
- 3 el. zoete paprikapoeder
- 425 g tomatenpuree (gesneden tomaten uit blik of pasata)
- 180 ml kippenbouillon (niet noodzakelijk met voldoende zout)
- 250 ml crème fraîche of kookroom
Snij
de kip in blokjes. Meng de kruiden, gember, knoflook, azijn,
tomatenpasta en yoghurt in een grote kom. Voeg de kip toe en meng alles
goed. Zet een nacht in de koelkast.
Verhit
de Ghee of boter/olie in een grote pan. Voeg de ui, kaneel en kardemom
peulen toe en roer goed door totdat de ui lichtelijk gebruind is. Voeg
de kip en marinade toe, bak 5 minuten al roerend.
Voeg
de zout, paprika, tomatenpuree en bouillon toe. Sudder zonder deksel
voor ongeveer 10 minuten, regelmatig roeren. Voeg de room toe, laat de
curry sudderen totdat de kip gaar is.
Serveer met rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten