18 april 2013

Butter chicken

door Edwin
  • 1 kg kipfilet
Marinade:
  • 2 tl. Garam masala
  • 2 tl. gemalen koriander
  • 2/3 tl. chilipoeder
  • 1 el. geraspte verse gember
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 2 el. azijn
  • ~60 ml geconcentreerde tomatenpasta 
  • 125 ml yoghurt
Curry:
  • 80 g Ghee (of een combinatie van boter en olie) 
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kardemom peulen, fijngemalen
  • 1 tl. zout
  • 3 el. zoete paprikapoeder
  • 425 g tomatenpuree (gesneden tomaten uit blik of pasata)
  • 180 ml kippenbouillon (niet noodzakelijk met voldoende zout) 
  • 250 ml crème fraîche of kookroom

Snij de kip in blokjes. Meng de kruiden, gember, knoflook, azijn, tomatenpasta en yoghurt in een grote kom. Voeg de kip toe en meng alles goed. Zet een nacht in de koelkast. 
Verhit de Ghee of boter/olie in een grote pan. Voeg de ui, kaneel en kardemom peulen toe en roer goed door totdat de ui lichtelijk gebruind is. Voeg de kip en marinade toe, bak 5 minuten al roerend. 
Voeg de zout, paprika, tomatenpuree en bouillon toe. Sudder zonder deksel voor ongeveer 10 minuten, regelmatig roeren. Voeg de room toe, laat de curry sudderen totdat de kip gaar is. 
Serveer met rijst.

Geen opmerkingen: