18 april 2013

Cannelloni met ricotta en spinazie

4 personen    40 minuten
toegevoegd door Alyt
bron: Allerhande
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 2 zakken verse spinazie (à 300 g)
  • 2 bakjes ricotta (verse kaas, à 250 g)
  • 1 citroen
  • 1 pak lasagne (250 g, koelvers, 14 vellen)
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • ½ pot sugocasa (tomatensaus, à 500 g)
  • rechthoekige ovenschaal, ingevet
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook een halve minuut en voeg in gedeelten de spinazie toe. Bak tot de spinazie geslonken is. Laat uitlekken in een vergiet.
Doe de spinazie in een kom en meng de ricotta erdoor. 
Boen de citroen schoon en rasp de schil boven het spinaziemengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200º C
Halveer de lasagnevellen en verdeel het spinaziemengsel erover. Rol de vellen op.
Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de rolletjes op de saus.
Besprenkel de rolletjes met 3 el water en bestrooi met kaas.
Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Bak 20 minuten in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak nog 5 minuten goudbruin.

Geen opmerkingen: