18 april 2013

Chili con carne

4 personen    50 minuten
toegevoegd door Alyt

  • 2 uien
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode Spaanse peper
  • 3 el olie
  • 400 g rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • weinig chilipoeder (minder dan 1/4 tl)
  • 1 tl tijm
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1 pak gezeefde tomaten (à 500 g)
  • 2 potten bruine bonen (nettogewicht ca. 720 g)
  • zout, peper, tabasco
Ui pellen en snipperen.
Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden.
Spaanse peper wassen, zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
In grote braadpan olie verhitten. Gehakt al omscheppend in ca. 8 minuten rul bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Ui, paprika en Spaanse peper door gehakt scheppen en ca. 3 minuten meebakken.
Chilipoeder, tijm en basterdsuiker door gehakt scheppen. Bouillontablet erboven verkruimelen.
Gezeefde tomaten en bonen met vocht door gehakt scheppen.
Chili con carne al omscheppend aan de kook brengen en op zacht vuur ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen.
Op smaak brengen met zout en peper en enkele druppels tabasco.
 
Serveren met stokbrood, een frisse gemengde sla of plakjes komkommer.
Varieer met het vlees door naast gehakt chorizo of salami toe te voegen
Ook lekker met stukjes verse tomaat.
Voor een mildere chili stukjes ananas of perzik toevoegen.

Geen opmerkingen: