18 april 2013

Chorizo-paprika-tomatentaartjes

6 personen
toegevoegd door Alyt

Dit is een vereenvoudigde versie van een recept van Jamie Oliver.
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 kg roma tomaten, ontveld, pitjes verwijderd en in stukjes gehakt
  • 1 el verse tijm
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 rode paprika's, ontveld en in reepjes (Jamie roostert de paprika's eerst)
  • 100 g chorizo, in dunne plakjes
  • 50 g manchego (schapenkaas), geraspt (wij gebruiken geitenkaas)
  • 1 tl paprikapoeder
Jamie maakt het deeg voor de taartjes zelf van: 330 g bloem, 1/2 tl suiker, 1 tl zout en 150 g roomboter in stukjes.
Wij gebruiken kant en klaar hartige taart deeg uit de diepvries.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Ontdooi de hoeveelheid deeg die nodig is voor het bekleden van een grote of kleine deegvormen.
Bekleed de deegvorm(en) met het deeg.
Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de knoflook en uiringen op middelhoog vuur in zo'n 5 minuten zacht.
Voeg het tomatenvruchtvlees, de tijm en tomatenpuree toe en verhit dit alles 20 minuten onder af en toe roeren, tot het mengsel is ingedikt.
Schep het in een kom, voeg zout en peper toe en laat afkoelen.
Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan en bak de chorizo 5 minuten op laag vuur.
Schep het tomatenmengsel op het deeg. Verdeel hierover de parprikareepjes, chorizo en manchego.
Bestrooi met paprikapoeder en druppel er extra vierge olijfolie over.
Bak de taart(jes) ongeveer 35 minuten in de oven.
In onze versie roosteren we de paprika's niet, maar bakken ze mee met ui en knoflook. Het tomatenmengsel bakken we korter.

Geen opmerkingen: