18 april 2013

Courgette alla Romana

4 personen    35 min
door Edwin


  • 4 courgettes
  • olijfolie
  • 3 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr. rundergehakt
  • 10 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 2 eetl. pesto
  • 150 gr. gorgonzola

Halveer de courgettes in de lengte en hol ze iets. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verwarm de oven voor op 200°C
Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Schep de courgettestukjes, tomatenreepjes en pesto toe en breng op smaak met zout en peper.
Vet een ovenschaal in. Zet de courgettes er naast elkaar in en schep de gehaktvulling erin. Verdeel daarover de gorgonzola.
Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven totdat de courgette gaar is.

Geen opmerkingen: