17 april 2013

Ferrero Rocher taart

1 persoon    15 min
door Christine


  • 150 gr. zachte boter
  • 150 gr. hazelnootpasta
  • 70 gr. suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ev. 1 el geraspte sinaasappelschil
  • 3 eieren (grootte M)
  • 250 gr. bloem
  • 3 afgestreken tl bakpoeder
  • 50 gr. gemalen hazelnoten
  • 6 el. sinaasappelsap
  • 18 Ferrero Rocher bollen
Glazuur:
  • 50 gr. gezeefde poedersuiker
  • 1 el sinasappelsap

Oven voorverwarmen. (electr./gas 180° C., heteluchtoven 160° C.) In de kom de boter en de hazelnootpasta met een mixer op de hoogste stand smeuig roeren. Beetje bij beetje suiker, vanillesuiker en sinaasappelrasp er bij doen. Roeren tot er een gebonden massa ontstaat.
Eieren er één voor één door mixen, elk ongeveer een halve minuut. Meel en bakpoeder door elkaar roeren en in tweeën door het beslag mengen op de middelste snelheid van de mixer.
Het deeg in een voorbereidde springvorm (26 cm.) doen en gladstrijken. De Ferrero Rocher bollen erover verdelen en licht in het deeg drukken.
Bak de taart 30 minuten. Daarna de vorm een half uur laten afkoelen op een rooster en dan uit de springvorm halen. Laat de taart verder afkoelen.
De poedersuiker met het sinaasappelsap tot een dik glazuur vermengen en de taart ermee besprenkelen.
Let niet op de kcal en smul! 
Dit mag ook door meerdere personen gedaan worden.

Geen opmerkingen: