18 april 2013

Franse bruine bonenschotel

4 personen    30 minuten
toegevoegd door Alyt

  • 2 blikken bruine bonen
  • 100 gram magere spekblokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 100 gram salami, in stukjes
  • 1/4 liter rode wijn
  • zout, peper
Bak de spekblokjes uit in een beetje olie en schep ze daarna uit de pan met een schuimspaan.
Voeg het gehakt toe aan het spekvet en bak het rul. Voeg ui en knoflook toe en bak even mee.
Voeg champignons en salami toe en laat de champignons zachtjes gaar worden. Voeg daarna de spekblokjes ook weer toe.
Laat één blik bonen uitlekken. Voeg dit blik bonen en het tweede blik mét vocht toe aan het gehaktmengsel. Giet de wijn erbij en laat het geheel goed warm worden onder zo nu en dan roeren.
Breng de schotel op smaak met peper en eventueel wat zout.

Serveer met een knapperige salade, warm stokbrood en met de rest van de wijn.

Geen opmerkingen: