18 april 2013

Goulashsoep

4 personen    3 uur 20 minuten
toegevoegd door Alyt
bron: Allerhande
  • 300 gr runderpoulet
  • 25 gr boter
  • 3 uien, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 rode paprika's, in reepjes
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 2 el bloem
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 3 runderbouillontabletten
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 grote vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
Bestrooi het vlees met peper en zout.
Verhit de boter in een soeppan en bak het vlees in 3 minuten rondom bruin.
Bak de ui, knoflook en paprika 5 minuten mee op een laag vuur.
Doe de paprikapoeder, bloem en tomatenpuree erbij en bak 2 minuten mee.
Voeg 1 1/2 liter water met de bouillontabletten en laurier toe en breng aan de kook.
Laat afgedekt 2 1/2 uur koken op een laag vuur.
Voeg de aardappelblokjes toe en laat 20 minuten koken.
Lekker met zure room en fijngehakte peterselie erdoor.

Deze soep kan 1 dag van tevoren gemaakt worden.
Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in 10 minuten op laag vuur.

Geen opmerkingen: