- 500 gr doorregen runderlappen
- zout, peper
- 4 uien
- 1 vleesbouillontablet
- 75 gr boter
- 30 gr bloem
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 1 tl suiker
- 1 1/2 el appelstroop
- 4 el azijn
Uien pellen en in ringen snijden.
5 dl water met bouillontablet aan de kook brengen. Toevoegen
laurierblad, kruidnagels, suiker, appelstroop en azijn. Ca. 5 min.
zachtjes laten koken.
In braadpan boter verhitten, uien toevoegen en ca. 3 min. zachtjes bakken. Uit de pan nemen en boter opnieuw verhitten.
Vlees (desnoods in porties) toevoegen en bruin bakken op matig
vuur. Bloem erover strooien en al omscheppend even meebakken. De hete
bouillon en de uien aan het vlees toevoegen en aan de kook brengen. De
hachee op laag vuur ca. 2 1/2 uur stoven tot het vlees helemaal gaar is.
Af en toe omscheppen.
Laurierblad en kruidnagels verwijderen. Hachee op smaak maken met zout en peper.
Lekker met aardappelen en rode kool of rode biet.
Ook lekker met hutspot.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten