- 50 gr rozijnen
- 75 gr gemengde ongezouten noten
- 175 gr havermout
- 100 gr (riet)suiker
- 75 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel kaneel
- zout
- 150 gr boter
Verwarm de oven voor op 175° C
Spoel in een zeef de rozijnen af. Hak de noten fijn. Smelt de boter in een pannetje.
Vet een springvorm (doorsnee 20 cm) in.
Doe in een kom: rozijnen, noten, havermout, suiker, zelfrijzend
bakmeel, kaneel en een snufje zout. Even goed mengen en dan de gesmolten
boter erdoor roeren. Het deeg goed door elkaar kneden en daarna in de
springvorm uitdrukken.
Bak de koek in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten bruin en gaar.
De koek is heel lekker met wat meer rozijnen.
Neem voor een koek op de bakplaat 3 maal het recept.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten