18 april 2013

Hollandse kaasburger met kruidenchips

2 personen    30 min
door Edwin

  • 250 g rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 75 g belegen kaas, in miniblokjes
  • 1/2 theel. kerriepoeder
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 meergranenbroodjes
  •  
  • voor de kruidenchips:
  • 2 aardappelen, geschild, in zeer dunne plakjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 theel. gehakte rozemarijn (vers of diepvries)
  • of 1/2 theel. gedroogd
  • gemalen zeezout
  • bakpapier

Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng voor de kruidenchips de aardappel met olijfolie, knoflook en rozemarijn.
Leg de aardappelplakjes in één enkele laag op de bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in circa 25 minuten krokant. Bestrooi ze daarna met zeezout.
Meng het gehakt met de ui, kaas, kerrie poeder en zout en peper en vorm er 2 grote hamburgers van. Verhit de olie en bak de burgers hierin 5-6 minuten per kant tot ze bruin en gaar zijn.
Leg de kaasburgers op de broodjes en serveer de kruidenchips erbij. 

Variatie:
Leg eens een handje veldsla of reepjes komkommer en bosui onder de kaasburger.

Geen opmerkingen: