15 april 2013

Lasagne met broccoli, champignons en mosterd-kaassaus

4 personen    90 min
door Alyt


  • 1 kruidenbouillontablet
  • 500 gr broccoli
  • 1 ui
  • 75 gr boter
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr bloem
  • 2 bakjes champignons
  • 2 theelepels tijm
  • 1 blikje tomatenpuree (ca. 70 gr)
  • 5 eetlepels ketchup
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eetlepels Zaanse mosterd
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 150 gr geraspte oude kaas
  • ca. 10 vellen voorgekookte lasagne

 
In een pan 1/2 liter water met bouillontablet aan de kook brengen. Broccoli schoonmaken en in heel kleine roosjes verdelen. Stelen in heel kleine stukjes snijden. Roosjes en stelen ca. 3 minuten koken.
Intussen ui pellen en snipperen
Broccoli met schuimspaan uit bouillon scheppen en onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Bouillon van het vuur nemen en iets laten afkoelen.
In een braadpan 50 gr boter verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Op laag vuur bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje bouillon erdoor roeren. Blijven roeren tot het een gebonden saus is. Deze saus een tijdje zachtjes laten koken.
Intussen champignons met keukenpapier schoonvegen en in plakjes snijden. In koekenpan rest van de boter verhitten. Champignons ca. 5 minuten zachtjes bakken tot het vocht is verdampt. Van het vuur af tijm, tomatenpuree en ketchup erdoor roeren. Op smaak afmaken met zout en peper.
Door saus mosterd en crème fraîche en helft van de kaas roeren. Helft van de saus overdoen in een kom en broccoli erdoor mengen.
Ovenschotel invetten. Ca. 1/3 deel van broccolimengsel over bodem verdelen. Afdekken met lasagnevellen. Hierover 1/3 deel van champignonmengsel verdelen. Bestrooien met 1/3 van overgebleven kaas. Weer afdekken met lasagnevellen. Herhalen tot broccoli en champignonmengsel op zijn. Bovenkant moet lasagne zijn. Achtergehouden mosterd-kaassaus over bovenkant verdelen.
Oven voorverwarmen op 200°C. In midden van de oven lasagne in ca. 45 minuten gaar en goudbruin laten worden. Desnoods het laatste kwartier afdekken met aluminiumfolie. 

Serveren met een frisse sla.

Geen opmerkingen: