- 1 kruidenbouillontablet
- 500 gr broccoli
- 1 ui
- 75 gr boter
- 1 teentje knoflook
- 50 gr bloem
- 2 bakjes champignons
- 2 theelepels tijm
- 1 blikje tomatenpuree (ca. 70 gr)
- 5 eetlepels ketchup
- zout
- versgemalen peper
- 4 eetlepels Zaanse mosterd
- 1 bekertje crème fraîche
- 150 gr geraspte oude kaas
- ca. 10 vellen voorgekookte lasagne
In een pan 1/2 liter water met bouillontablet aan de kook brengen.
Broccoli schoonmaken en in heel kleine roosjes verdelen. Stelen in heel
kleine stukjes snijden. Roosjes en stelen ca. 3 minuten koken.
Intussen ui pellen en snipperen
Broccoli met schuimspaan uit bouillon scheppen en onder koud
stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Bouillon van het vuur nemen
en iets laten afkoelen.
In een braadpan 50 gr boter verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes
bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Op laag vuur bloem erdoor
roeren. Al roerend scheutje voor scheutje bouillon erdoor roeren.
Blijven roeren tot het een gebonden saus is. Deze saus een tijdje
zachtjes laten koken.
Intussen champignons met keukenpapier schoonvegen en in plakjes
snijden. In koekenpan rest van de boter verhitten. Champignons ca. 5
minuten zachtjes bakken tot het vocht is verdampt. Van het vuur af tijm,
tomatenpuree en ketchup erdoor roeren. Op smaak afmaken met zout en
peper.
Door saus mosterd en crème fraîche en helft van de kaas roeren. Helft van de saus overdoen in een kom en broccoli erdoor mengen.
Ovenschotel invetten. Ca. 1/3 deel van broccolimengsel over bodem
verdelen. Afdekken met lasagnevellen. Hierover 1/3 deel van
champignonmengsel verdelen. Bestrooien met 1/3 van overgebleven kaas.
Weer afdekken met lasagnevellen. Herhalen tot broccoli en
champignonmengsel op zijn. Bovenkant moet lasagne zijn. Achtergehouden
mosterd-kaassaus over bovenkant verdelen.
Oven voorverwarmen op 200°C. In midden van de oven lasagne in ca. 45
minuten gaar en goudbruin laten worden. Desnoods het laatste kwartier
afdekken met aluminiumfolie.
Serveren met een frisse sla.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten