- 2 venkelknollen
- 3 el olijfolie
- 400 gr winterpeen, in dunne plakjes
- 250 gr sperziebonen, schoongemaakt
- 2 rode uien, in ringen
- 2 takjes rozemarijn naaldjes, grof gehakt
- 1 blikje ansjovisfilets
- 250 ml slagroom
- 250 ml melk
- 1 pak lasagnevellen (koelvers, 250 gr)
- 300 gr belegen kaas, geraspt
Venkel in lengte halveren en in dunne plakjes snijden.
In wok 3 el olie verhitten en venkel, wortel, sperziebonen, ui en
rozemarijn hierin 3-4 min roerbakken. Scheutje water erbij schenken en
groenten in nog 5 min gaar laten worden.
Ansjovis afgieten boven steelpan en deze olie verwarmen. Ansjovis
fijnhakken en al roerend in de warme olie laten smelten. Slagroom en
melk toevoegen en 5 min zachtjes laten koken.
Enkele lepels van de dunne roomsaus over bodem van ingevette
ovenschaal (20 × 25 cm ) uitstrijken. Twee lasagnevellen erop leggen.
Kwart van groenten, enkele lepels roomsaus en 50 gr kaas erover
verdelen. Deze volgorde drie keer herhalen. Over laatste laag van
groenten en roomsaus 100 gr kaas verdelen.
In midden van oven lasagne in 20 – 25 min gaarbakken.
Lasagne uit oven nemen en 5 – 10 laten staan, zodat hij stevig wordt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten