- 2 pakken spinazie (á 450 gr, diepvries)
- 3 uien
- 75 gr boter
- 75 gr bloem
- 3/4 l melk
- 2 laurierblaadjes
- 1 pakje verse roomkaas (125 gr)
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
- zout, peper
- 1 bakje champignons
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl chilipoeder
- 2 tl tijm
- 4 tomaten
- 400 gegrilde achterham in plakken van ca. 1/2 cm dik
- 1 pak lasagnevellen (250 gr, Grand’Italia)
- 250 gr Schwarzwälderschinken (vleeswaren)
- 2 el boter om in te vetten
In vergiet spinazie in ca. 2 uur laten ontdooien.
Uien en knoflook pellen en heel fijn snipperen. Champignons met
keukenpapier schoonvegen en in stukjes snijden. Tomaten halveren,
vruchtvlees verwijderen en in stukjes snijden. Achterham in blokjes
snijden.
In een steelpan een saus maken. Hiervoor de boter smelten en 1/4
deel van de uien in ca. 2 minuten glazig fruiten. Bloem erdoor roeren.
Scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot gladgebonden
saus ontstaat. Laurierblaadjes toevoegen en saus ca. 15 minuten
zachtjes laten sudderen. Daarna roomkaas en Parmezaanse kaas toevoegen
en al roerend laten smelten. Saus op smaak brengen met zout en peper en
iets laten afkoelen.
In koekenpan ui-champignonmengsel maken. Hiervoor de olie verhitten
en rest van ui en knoflook in ca. 2 minuten fruiten. Champignons
toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten meebakken. Chilipoeder en tijm
erdoor scheppen.
Schep ui-champignonmengsel en blokjes tomaat door de uitgelekte spinazie.
Vet een rechthoekige ovenschaal in en maak hierin de volgende lagen:
1/4 deel saus, lasagnevellen, 1/4 deel saus, helft hamblokjes, helft
spinaziemengsel, plakjes Schwarzwälderschinken, lasagne, 1/4 deel saus,
rest hamblokjes, rest spinaziemengsel, rest schinken, lasagnevellen,
rest saus.
Zet de schotel in een oven, die is voorverwarmd op 200° C en laat hem in ca. 45 minuten gaar en goudbruin worden.
Serveren met een tomatensalade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten