15 april 2013

Macaroni met prei en gehakt

4 personen    40 min
door Alyt

  • 2 uien
  • 750 gr prei
  • 25 gr boter
  • 500 gr gehakt
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 el bakgember of gembersiroop
  • 4 el ketjap manis
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 el pindakaas
  • 300 gr macaroni
  • zout, peper
  • sambal
Uien pellen en snipperen. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen, in ringen snijden en in zeef wassen.
In braadpan boter verhitten. Ui en prei ca. 5 minuten zachtjes bakken. Gehakt toevoegen en rul bakken.
Door het gehakt-preimengsel roeren: gemberpoeder, bakgember of gembersiroop, ketjap, chilipoeder en pindakaas. Met deksel op de pan ca. 10 minuten zachtjes stoven.
Intussen macaroni in water met zout gaarkoken volgens aanwijzingen op de verpakking en afgieten.
Macaroni en gehaktmengsel door elkaar mengen en op smaak brengen met ketjap en een mespuntje sambal.

Geen opmerkingen: