15 april 2013

Macaroni met rode saus en champignons

4 personen    30 min
door Alyt


  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr gehakt
  • peper
  • zout
  • olie
  • 250 gr champignons
  • 2 eetlepels tomatenpuree of -ketchup
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 dl bouillon
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 300 gr macaroni

Snipper de ui en het teentje knoflook. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes.
Verwarm de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe als de ui glazig is en bak het rul. Strooi zout en peper over het gehakt.
Voeg, wanneer het gehakt geen rode kleur meer heeft, de schijfjes champignons toe en bak ze even mee.
Roer een aantal eetlepels tomatenpuree of -ketchup door het gehakt-champignons mengsel en daarna de bloem. Giet, wanneer de bloem goed door het mengsel opgenomen is, de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Er ontstaat zo een gebonden saus.
Roer op het laatst de crème fraîche door de saus.
Kook intussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Strooi aan tafel geraspte kaas over het gerecht en serveer met een frisse sla.
Voor een meer gevulde saus kunnen er halve cherrytomaatjes of tomatenstukjes aan de saus toegevoegd worden.

Geen opmerkingen: