18 april 2013

Macaronischotel met gehaktballetjes en broccoli

4 personen    75 min
door Alyt

  • 600 gr broccoli
  • 300 gr macaroni
  • 1 grote ui
  • 1 bakje champignons
  • 400 gr gehakt
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 tl Italiaanse keukenkruiden
  • zout, peper
  • 25 gr boter
  • 1 zakje kaassaus
  • 150 gr geraspte oude kaas

Oven voorverwarmen op 200°C.
Broccoli schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. In pan met weinig water en wat zout broccoli in ca. 5 min. bijna gaar koken.
Macaroni gaarkoken.
Ui pellen en fijn snipperen. Champignons schoonvegen en halveren.
In een kom gehakt vermengen met ei, paneermeel, Parmezaanse kaas, Italiaanse keukenkruiden en zout en peper. Van dit mengsel kleine balletjes draaien.
In een braadpan boter verhitten en de gehaktballetjes rondom bruin bakken. Ui en champignons de laatste 5 min. meebakken.
Broccoli en macaroni afgieten en door de gehaktballetjes scheppen. Dit mengsel in een ingevette ovenschaal doen.
In een pan de kaassaus maken volgens de bereiding op de verpakking. Al roerend de geraspte kaas erin oplossen. Kaassaus over de macaroni schenken.
In midden van de oven de macaronischotel in ca. 30 min. goudbruin laten kleuren.

Geen opmerkingen: