18 april 2013

Nectarinepakketjes

4 personen    35 min
toegevoegd door Alyt
bron: Allerhande
  • 4 nectarines
  • 4 cantuccini (amandelkoekjes, zak á 175 gr, Sapori )
  • 4 el rozijnen
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 el zoete witte wijn
  • 4 bollen vanille- of slagroom ijs
  • 4 vellen bakpapier van 30 cm
Oven voorverwarmen op 200° C
Nectarines wassen en langs steelaanzet halveren. Pit verwijderen.
Boven kom koekjes verkruimelen. Rozijnen erdoor scheppen. Kaneelstokjes doormidden breken.
Bakpapier uitspreiden en op elk vel 2 nectarine helften (met bolle kant naar beneden) tegen elkaar leggen. Holtes opvullen met rozijnenmengsel en wijn over nectarines schenken. Kaneelstokje erop leggen. Bakpapier omhoog vouwen en aan bovenkant dichtdraaien.
Pakketjes op bakplaat zetten en nectarines in oven 25 min verwarmen.
Pakketjes op borden zetten en (aan tafel) openvouwen. Bol ijs naast nectarine scheppen.
Variaties:
  • De wijn kan vervangen door cream sherry. De pakketjes worden dan iets zoeter van smaak.
  • De cantuccini kunnen vervangen worden door bitterkoekjes.

Geen opmerkingen: