- 4 nectarines
- 4 cantuccini (amandelkoekjes, zak á 175 gr, Sapori )
- 4 el rozijnen
- 2 kaneelstokjes
- 4 el zoete witte wijn
- 4 bollen vanille- of slagroom ijs
- 4 vellen bakpapier van 30 cm
Nectarines wassen en langs steelaanzet halveren. Pit verwijderen.
Boven kom koekjes verkruimelen. Rozijnen erdoor scheppen. Kaneelstokjes doormidden breken.
Bakpapier uitspreiden en op elk vel 2 nectarine helften (met bolle
kant naar beneden) tegen elkaar leggen. Holtes opvullen met
rozijnenmengsel en wijn over nectarines schenken. Kaneelstokje erop
leggen. Bakpapier omhoog vouwen en aan bovenkant dichtdraaien.
Pakketjes op bakplaat zetten en nectarines in oven 25 min verwarmen.
Pakketjes op borden zetten en (aan tafel) openvouwen. Bol ijs naast nectarine scheppen.
Variaties:
- De wijn kan vervangen door cream sherry. De pakketjes worden dan iets zoeter van smaak.
- De cantuccini kunnen vervangen worden door bitterkoekjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten