18 april 2013

Paella (Vlieg's variatie)

3 personen     30 minuten
door Alyt
  • 100 gr chorizo
  • 1 kipfilet
  • olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 3 tomaten
  • 200 gr doperwten (diepvries)
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • zout en peper
  • 250 gr gele rijst
  • 1 kippenbouillonblokje 
Snijd het vlees en de groente in stukjes.
Kook de rijst gaar in de bouillon.
Bak eerst de chorizo in de olie even aan en voeg dan de blokjes kip toe. Strooi er een beetje zout over.
Wanneer de kip goed gebakken is de ui en knoflook toevoegen en daarna de paprika. Voeg paprikapoeder en een snufje cayennepeper toe.
Kook ondertussen de doperwtjes in water in 2 minuten beetgaar.
Voeg de tomaten en de doperwten aan het vleesmengsel toe en warm nog even goed door.
Meng de rijst en het vlees/groentemengsel met elkaar voor het opdienen.
Maak op smaak met zout en peper.
 
Lekker met een beetje frisse ijsbergsla of plakjes komkommer.

Geen opmerkingen: