16 april 2013

Pittige kip met geurige rijst en gembersiroop

4 personen    15 min
door Edwin

  • 2 bakjes basmatirijst 1 minuut (a 150 g)
  • 3 eetlepels olie
  • 1 rode peper, in fijne ringetjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 zakken grofgesneden wokgroenten (a 400 g)
  • 1/2 zakje koriander (a 15 g), fijngesneden
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak al omscheppend op hoog vuur de peper en knoflook even aan. Schep de kip erbij en bak die rondom bruin. Breng op smaak met zout en gembersiroop.
Schep de kip uit de pan. Verhit 1 eetlepel olie in de pan en bak al omscheppend de wokgroenten in 5 minuten gaar. Roerbak de kip nog 1 minuut mee.
Bestrooi met verse koriander en serveer met de rijst.

Geen opmerkingen: