18 april 2013

Salade met geitenkaas en aardbeiendressing

4 personen    15 min.
door Alyt
  • 1 doosje aardbeien
  • 1/2 zakje verse tijm
  • 3 theelepels vloeibare honing
  • 5 eetlepels olie
  • 1 1/2 eetlepel (witte wijn)azijn
  • 1 eetlepel rode peperbessen
  • zout
  • geitenkaas
  • 3 bosuitjes
  • 2 zakjes slamelange
Aardbeien voorzicht wassen en kroontjes verwijderen. Boven kom helft van aardbeien met bolle kant van lepel door zeef wrijven. Tijmblaadjes van takjes rissen.
Aardbeienpuree, honing, olie en azijn tot dressing kloppen. Tijmblaadjes en peperbessen erdoor roeren. Op smaak brengen met zout. 
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Rest van de aardbeien in plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. 
Meng de aardbeien, bosuitjes, verkruimelde geitenkaas en sla met de dressing.

Geen opmerkingen: