18 april 2013

Snijbonenstamppot

4 personen    45 min 
door Alyt 

  • 650 gr aardappelen
  • melk
  • boter
  • 500 gr snijbonen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • olie
  • 1/2 l pot witte bonen (uitgelekt)
  • 1 bakje hamreepjes
  • 1 tl bonenkruid
  • geraspte belegen kaas
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Prak ze fijn en maak er met boter en melk een vrij droge puree van.
Snij de snijbonen in ruiten, snipper de ui en snij de paprika in kleine blokjes.
Verwarm de grill voor.
Verhit de olie in een wok en roerbak de groente. Voeg het bonenkruid toe.
Roerbak niet te lang. De snijbonen mogen best nog wat knapperig zijn.
Voeg de hamreepjes en de witte bonen toe en warm even mee met de groente.
Schep de roerbakgroente en de aardappelpuree luchtig door elkaar. Voeg desnoods nog een beetje melk toe, wanneer de stamppot wat te droog is.
Schep de stamppot in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas.
Zet het gerecht onder de grill tot de kaas gesmolten en gekleurd is.

Lekker met appelmoes!

Geen opmerkingen: