18 april 2013

Spinazie-tomaat salade

4 personen    15 min
toegevoegd door Alyt
bron: Allerhande
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gr gerookte spekblokjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 zak verse spinazie (300 gr)
  • 4 trostomaten
  • zout, peper
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de spekblokjes uit.
Roer de balsamicoazijn en de honing erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de tomaten in lange repen en haal de zaadjes eruit.
Verdeel de spinazie met de tomaat over 4 borden en lepel de spekjesdressing erover.
Ik schep de tomaten heel kort door de warme spekjesdressing, zodat ze net warm zijn. Niet te lang, want het wordt snel tomatenmoes. De warme tomaten-spekjesdressing gaat over de spinazie.
Lekker met patat.

Geen opmerkingen: